Άγριο ξυλοδαρμό από τον εργοδότη του καταγγέλλει διανομέας φαγητού στη Θεσσαλονίκη

Αίμα και άμμο θυμίζει η εργασιακή καθημερινότητα των διανομέων φαγητού (ντελιβεράδων), σύμφωνα με τα όσα απίστευτα συμβαίνουν και καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από το νέο θάνατο εργαζόμενου (τον δέκατο στον κλάδο τα τελευταία δύο χρόνια http://freereporter.gr/ellada/dekatos-nekros-dianomeas-sta-dyo-teleftaia-chronia/ ) και έρχεται στο φως ακόμα μία καταγγελία, αυτή τη φορά για άγριο ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον εργοδότη του!

Το σχετικό δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ακόμη μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στις 3/12! Πιο συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας».

Η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε συνέλευση σήμερα το πρωί προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες ενέργειες και δράσεις της.