Έκοψαν χαράματα το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ εν μέσω απαγορεύσεων

Εν μέσω πανδημίας και γενικευμένων απαγορεύσεων, χθες Δευτέρα στις 6.30 το πρωί κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κόψουν το ρεύμα από το επιτυχημένο αυτοδιαχειριστικό εργατικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Χαράματα, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στις εγκαταστάσεις  με γερανό και έχοντας ως συνοδεία δύο κλούβες ΜΑΤ έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από πυλώνα εκτός συγκροτήματος εργοστασίου. Η ΒΙΟΜΕ  λειτουργεί 7 και πλέον χρόνια σε αυτοδιαχειριζόμενη βάση από  τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφ’ ότου το εγκατέλειψε η εταιρεία οφείλοντάς τους εκατομμύρια.

Απαίτηση επανασύνδεσης

Οι εργαζόμενοι τηης ΒΙΟΜΕ αναφέρουν σε σχχετική τους δήλωση: «Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από δύο κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους «συναδέλφους» της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία».

Άμεση κινητοποίηση

Με άμεση κινητοποίηση απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ. “Kαταφέραμε μέχρι το μεσημέρι να θέσουμε ξανά το εργοστάσιο σε λειτουργία. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς με τις δύο γεννήτριες που βρήκαμε και ήδη έχουμε προχωρήσει στην οργάνωση βαρδιών, ώστε να μην είναι κανείς μόνος του στο εργοστάσιο. Τις επόμενες ώρες θα προσπαθήσουμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε και την παραγωγή, που σημειωτέον αφορά σε προϊόντα που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, όπως σαπούνια και καθαριστικά”. Αυτό δήλωσε στο infolibre.gr ο εκ των εργαζομένων στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου, ο οποίος αγανακτισμένος κατέληξε λέγοντας ότι: «Είναι ντροπή την ώρα που όλη η κοινωνία δοκιμάζεται  και έχει ανάγκη είδη υγιεινής, αυτά τα τσακάλια της εξουσίας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα κλείσουν ένα εργοστάσιο που λειτουργεί μαζί με την κοινωνία».

Πηγή: infolibre.gr