Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΤΕ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, που καλούν σε νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στις 11:00 έξω από τα κεντρικά καταστήματα του Ομίλου σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ, «γύρισαν την πλάτη στις αστυνομικές μεθόδους της Διοίκησης και συμμετείχαν ακόμη πιο μαζικά στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις».

«Η μαζικότητα και η αγωνιστικότητα είναι η απάντησή μας στον κάθε λογής απεργοσπαστικό μηχανισμό της Διοίκησης. Καλούμε όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να δώσουν δυναμικό παρών δίπλα μας στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις(9/1/2020και ώρα 11:00 πμ) έξω από τα κεντρικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήναςθα γίνει έξω από το κατάστημα του Συντάγματος (Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήνων) στις 11:00 πμ» αναφέρετα;ι σε σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων εξέδωσε η ΓΣΕΕ, καταδικάζοντας «την πρακτική ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 5 συνδικαλιστές του ΟΤΕ, με κατηγορίες όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομης βίας. Την ίδια ώρα, σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου. Την ίδια ώρα, οι απεργοί εργαζόμενοι στέλνουν το μήνυμα πως «στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι», ενώ η απεργία τους παραμένει στο σκοτάδι για την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 21 Δεκεμβρίου ζητώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καλύτερους μισθούς και δίνοντας απαντήσεις στην ασυδοσία της διοικήσεις και στα στελέχη – golden boys του Ομίλου.