Νεκρός 46χρονος πατέρας δύο παιδιών σε εργατικό δυστύχημα στις Σκουριές

 

Νέο εργατικό δυστύχημα-μετά από αυτό που έγινε πριν από εννιά μέρες στο ορυχείο Καρδιάς στη Δυτική Μακεδονία-  συνέβη σήμερα το πρωί τις Σκουριές, στην τοποθεσία Καρατζά Λάκκος,  με θύμα έναν 46χρονο πατέρα δύο παιδιών. Το θύμα εργαζόταν ως υλοτόμος  σε εργολαβική εταιρεία που συνεργάζεται με την μεταλλευτική εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, η οποία διεξάγει εργασίες αποψίλωσης της δασικής περιοχής. Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο εργαζόμενος  στην προσπάθειά του να κόψει ένα δέντρο, καταπλακώθηκε από κλαδί διπλανού δέντρου που αποκολλήθηκε. Για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του 46χρονου διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα της Αρναίας ενώ διεξάγεται έλεγχος από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας και εσωτερικός έλεγχος από  το τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της «Ελληνικός Χρυσός».

Η Ελληνικός Χρυσός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το δυστύχημα όπου αναφέρει ότι “συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό που στοίχισε την ζωή στον 46χρονο υλοτόμο” σημειώνοντας επίσης ότι “η  Ελληνικός Χρυσός και η EldoradoGold θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τις υψηλότερες προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των έργων, συμπεριλαμβανομένων και όσων απασχολούνται στους συνεργαζόμενους εργολάβους. Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός κ. Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Δημητριάδης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τους οικείους του για την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας σε κάθε τους ανάγκη”. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και στην περιοχή υπάρχει συνεταιρισμός εργαζομένων,  η Ελληνικός Χρυσός συνεργάζεται με εργολάβους γιατί οι Δασικοί Συνεταιρισμοί στην περιοχή έχουν ανακοινώσει εδώ και δύο περίπου χρόνια πως αρνούνται να συνεργαστούν με την εταιρεία διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος.