Νεκρός πατέρας δύο ανήλικων παιδιών σε εργατικό δυστύχημα

 

Σκοτώθηκε σήμερα το πρωί πατέρας δύο ανήλικων παιδιών σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο ορυχείο Καρδιάς, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε  πριν τις 9.οο το πρωί, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, όταν ο εργαζόμενος   καταπλακώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από το κλαρκ το οποίο χειριζόταν.
Ο νεκρός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ηλικίας μεταξύ 35 – 40 ετών, ήταν κάτοικος Πτολεμαΐδας και εργαζόταν σε εργολάβο ως  χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος κλαρκ, που βρισκόταν στην πλατεία συναρμολόγησης και ανατράπηκε όταν συνέβη το δυστήχημα.
Έρευνες για τις αιτίες του εργατικού δυστυχήματος διενεργεί η αστυνομία και ο Τομέας Πρόληψης Ατυχημάτων της ΔΕΗ ενώ αναμένεται και Επιθεωρητής από τη Θεσσαλονίκη, υπεύθυνος της Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας.
Για το περιστατικό η ΔΕΗ εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου:
Σήμερα Σάββατο 19.08.17 και περί την 9η πρωινή συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στο Ορυχείο Καρδιάς. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών του εργολάβου ενόψει της έναρξης εργασιών συντήρησης από τα συνεργεία του εξοπλισμού του Ορυχείου την προσεχή Τρίτη.
Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε διευκόλυνση. Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του άτυχου εργαζόμενου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.