Ποινική δίωξη κατά Δεβελέκου και Θεοδώρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην επίθεση στη «Φαβέλα»

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά στις 25/2/2018. Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου (τότε μέλος της ασφάλειας του αρχηγού, με τα κόκκινα καπελάκια, και προσωπικός οδηγός του για ένα διάστημα), Σωτήρης Δεβελέκος, καθώς και το στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά του ναζιστικού κόμματος, Άκης Θεοδώρου, κατηγορούνται – μεταξύ άλλων – για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά Δεβελέκου και Θεοδώρου περιλαμβάνει επίσης τις κατηγορίες: της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, του εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί κοινός κίνδυνος για τον άνθρωπο και της παράβασης του νόμου 456/76 περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε στον ΕΚΧ «Φαβέλα την ώρα που πραγματοποιούνταν συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματισηκαν σοβαρά οι παριστάμενοι μεταξύ των οποίων και η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι παριστάμενοι την ώρα της επίθεσης αναγνώρισαν τον Άκη Θεοδώρου, ενώ ο Δεβελέκος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα. Οι δύο τους είχαν μακρά ιστορία «δραστηριοποίησης» στην Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής, καθώς ο Δεβελέκος είχε αναλάβει, για ένα διάστημα, γραμματέας της τοπικής. Ο Θεοδώρου ήταν ιδιαίτερα «ενεργό» στέλεχος του ναζιστικού πυρήνα, όπως τεκμηριώνεται και από τις δημοσιεύσεις της ίδιας της Χ.Α.

Πηγή: omniatv.com