Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε το αφεντικό τραμπούκος

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και χρηματική αποζημίωση χιλίων ευρώ επέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 33χρονο ιδιοκτήτη της πιτσαρίας “Mafiozo” στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.  που τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλό του διανομέα, ο οποίος εργαζόταν ανασφάλιστος, επειδή τόλμησε να ζητήσει μια μέρα άδεια ασθενείας! Ο 36ρονος εργαζόμενος Τάσος Τοπαλίδης πατέρας ενός παιδιού ηλικίας 9 χρόνων, δεν κινήθηκε μόνο δικαστικά, καθώς το θέμα γνωστοποιήθηκε σε συλλογικότητες του κλάδου και της γειτονιάς και διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, άγνωστοι έσπασαν την εξωτερική τζαμαρία της πιτσαρίας. 

 Ο τραυματισμένος διανομέας φαγητού, στην καταγγελία του ανέφερε ότι δούλευε περίπου έναν μήνα στην πιτσαρία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν μια μέρα αρρώστησε και –με χαρτί γιατρού- τηλεφώνησε και ενημέρωσε πως θα απουσιάσει από την εργασία του.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έλειπε και όταν όμως έμαθε πως δεν θα πάει, τον πήρε τηλέφωνο και απειλώντας τον, τον πίεσε να πάει στη δουλειά γιατί δεν είχε άλλον να καλύψει τη θέση του. Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια καταγγελία, ο πρώην εργοδότης του απείλησε ακόμα και το 9χρονο παιδί του διανομέα το επόμενο διάστημα. Ο διανομέας απευθύνθηκε στην Αστυνομία και το περιστατικό καταγράφηκε, ενώ κατέθεσε και μήνυση.

Τι λέει ο εργοδότης

«Δεν χτύπησαν κανένα με σιδηρογροθιά και δεν έχει φύγει ποτέ κανένας από το μαγαζί μου απλήρωτος», δήλωσε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στον ΑΝΤ1 και πρώην εργοδότης του καταγγέλλοντος, λίγες ώρες αφού άγνωστοι του έσπασαν το μαγαζί.

Ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα της καταγγελίας έχει πάρει τη δικαστική οδό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, όποιος έσπασε το μαγαζί του σχετιζόταν με την καταγγελία του διανομέα, ενώ σημείωσε ότι, «οι πελάτες δεν πατάνε πλέον στο μαγαζί» του, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί οικονομική ζημία.