Σκουλήκια στο συσσίτιο σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου!

Για την κακή ποιότητα του φαγητού σε στρατόπεδα της χώρας έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες και είναι κάτι γνωστό σε όσους έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία. Η καταγγελία όμως για την εύρεση σκουληκιών (!!!) σε στρατιωτικό συσσίτιο στρατοπέδου του Μεσολογγίου ξεπερνά κάθε όριο.

Σύμφωνα λοιπόν  με καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, την περασμένη Τετάρτη της 6ης Δεκεμβρίου  χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα και στην οποία υπήρχαν σκουλήκια. Άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας. Η διοίκηση του στρατοπέδου γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του.

Ερώτηση ΚΚΕ προς Καμμένο

Το θέμα έφτασε και στο κοινοβούλιο με σχετική ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Στην ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Παφίλης, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος αναφέρεται ότι  «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων. Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε από τις 04/09/2017 καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ρωτούσε και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα σίτισης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ούτε καν απαντήθηκε, δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα διαβίωσης των φαντάρων».

Το  ΚΚΕ ερωτά τον κ. Καμμένο  τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου και εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα