Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ για υπεξαίρεση χρημάτων

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα  ο  πρόεδρος της ΑΕΠΙ Πέτρος Ξανθόπουλος, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επίτροπος Μαρία  Βλάχου. Ο κ. Ξανθόπουλος οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου και κρατείται. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7, είχε ζητήσει από την επίτροπο Μ. Βλάχου να συναινέσει στη μεταφορά 200 χιλιάδων ευρώ από την ΑΕΠΙ στη συνδεδεμένη εταιρεία ΕΔΙΣ συμφερόντων του ίδιου και μετά την άρνηση της κλείδωσε το γραφείο της και δεν της επέτρεψε την είσοδο.

 Ο ίδιος προχώρησε, χωρίς τη δική της έγκριση στην έκδοση επιταγών ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, επομένως θα κληθεί να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία υπεξαίρεσης χρημάτων και μάλιστα χρημάτων που ανήκουν στους δημιουργούς. Ο πρόεδρος της ΑΕΠΙ θα κατηγορηθεί και για απείθεια  αφού σύμφωνα με τον νόμο, είναι υποχρεωμένος να ζητάει την έγκριση της επιτρόπου για τέτοιου είδους κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού  Λυδία Κονιόρδου, εκτός από την επίτροπο, έχει ορίσει εποπτικό συμβούλιο αποτελούμενο από δημιουργούς των τριών σωματείων, το οποίο επιβλέπει τη διαδικασία σχεδίου εξυγίανσης με σκοπό να περιέλθει η εταιρεία στα χέρια των δημιουργών.

Υπογραμμίζεται τέλος , πως η καθυστέρηση του εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από το πόρισμα της Erst&Young αλλά και του ελέγχου της ΦΑΕ (Φορολογία Ανώνυμων Εταιρειών), έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα στον χώρο των δημιουργών.