Το δωρεάν ίντερνετ των… πέντε ευρώ για τους πρωτοετείς φοιτητές

 

Την μηνιαία επιδότηση για την παροχή internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του Υπουργείου Παιδείας.

 

Η δωρεάν παροχή θα καλύπτει μόνο τους πρωτοετείς φοιτητές και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για τις νέες φουρνιές πρωτοετών φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Η χρηματοδότηση της δράσης προέρχεται από κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα καλύπτει το 80% του κόστους σύνδεσης για κάθε φοιτητή και ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.062.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πρακτικά μιλάμε για ένα κόστος που ανέρχεται στα πέντε ευρώ μηνιαίως για κάθε φοιτητή.

Οι πρωτοετείς φοιτητές  θα μπορούν να εισέρχεται στην πλατφόρμα eury-where.gr (ιστοσελίδα για την ευρυζωνική διασύνδεση φοιτητών), να εγγράφονται στο μητρώο και να αποκτούν τα δωρεάν πέντε ευρώ για τη χρήση ίντερνετ, με διάρκεια δώδεκα μηνών, αρχής γενομένης από την 1η  Οκτωβρίου 2017. Η παροχή αφορά αυστηρά σε όσους εγγράφονται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.