Παρισινό μπλόκο στην Airbnb με υποχρεωτική δήλωση των ακινήτων που μισθώνονται

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, το Παρίσι, υποχρεώνει τους ενοικιαστές σπιτιών και διαμερισμάτων μέσω της γνωστής ιστοσελίδας ενοικίασης ακινήτων Airbnb να τα δηλώνουν στον δήμο, ώστε να γίνει εφικτή η συλλογή φόρων.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η υποχρέωση θα ισχύσει από την 1η Δεκεμβρίου, βάζοντας το Παρίσι δίπλα στις περισσότερες από πενήντα γαλλικές πόλεις όπου ισχύει αντίστοιχο καθεστώς. Ο δήμος του Παρισιού έλαβε αυτή την απόφαση μετά από έντονες πιέσεις εκπροσώπων της ξενοδοχειακής αγοράς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο ανταγωνισμό υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το Airbnb έχει προκαλέσει άνοδο στις τιμές των ακινήτων και έλλειψη σπιτιών που ενοικιάζονται για το ευρύ κοινό.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη χώρα ενοικιάσεων μέσω του Airbnb, πίσω από τις ΗΠΑ, με περισσότερες από 350.000 αγγελίες, με το Παρίσι να διαθέτει 65.000 σπίτια προς ενοικίαση μέσω της ιστοσελίδας.

Με πάνω από 350 χιλιάδες αγγελίες στο AirBnB η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μετά τις Η.Π.Α. ενώ το Παρίσι έχει πάνω από 65.000 σπίτια προς ενοικίαση, όντας ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως.

Η γαλλική πρωτεύουσα καταγράφηκε ως ο πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως το 2014 με 83 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 53,7 δισ. δολαρίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *