Σε ρόλο Big Brother ο Τραμπ για όσους του ασκούν κριτική

Τον ρόλο του Big Brother φαίνεται ότι επιθυμεί να παίξει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από τον πάροχο φιλοξενίας, τα στοιχεία 1,3 εκατ. χρηστών που επισκέφτηκαν ιστοσελίδα που ασκούσε κριτική στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας DreamHost, το Υπουργείο  εξέδωσε ένταλμα με  ζητώντας όλα τα στοιχεία των διαχειριστών της ιστοσελίδας disruptj20.com αλλά και τις διευθύνσεις IP όσων χρηστών την επισκέφθηκαν.

Και αυτό γιατί το site disruptj20.com χρησιμοποιήθηκε ως μέσο συντονισμού από τους διαδηλωτές την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ. Το ένταλμα εντάσσεται στις οργουελικού τύπου διώξεις και καταδίκες που έχουν ήδη επιβληθεί σε άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις – μεταξύ άλλων και πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Παρά το γεγονός ότι οι διευθύνσεις IP δεν αντιστοιχούν σε φυσικά πρόσωπα, οι αμερικανικές διωκτικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν κάθε δικτυακή διεύθυνση με πραγματικές διευθύνσεις κατοικίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ουσιαστικά χρησιμοποιεί νομικά εργαλεία τα οποία δημιουργήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις με πρόσχημα την πάταξη της πειρατείας και άλλων παράνομων ενεργειών στο ίντερνετ.