Σήμα κινδύνου Χόκινγκ για τη Γη: Φτιάξτε γρήγορα βάσεις σε Σελήνη και Άρη

Δραματική προειδοποίηση για την ανάγκη να εποικιστούν στο άμεσο μέλλον η Σελήνη και ο Άρης, για την περίπτωση που «κάτι πάει στραβά στη Γη» απηύθυνε χθες ο λαμπρός φυσικός Στίβεν Χόκινκ, στο πλαίσιο του νορβηγικού φεστιβάλ επιστήμης και τέχνης Starmus στο Τροντχάιμ.

Ο Βρετανός επιστήμονας τόνισε ότι έως και το 2020 θα πρέπει να έχει φτάσει στη Σελήνη αποστολή αστροναυτών που θα είναι σε θέση να χτίσει εκεί μία βάση μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια.

Για τον Άρη, είπε ότι αντίστοιχη αποστολή θα πρέπει να έχει φτάσει στον πλανήτη έως το 2025, ώστε να χτιστεί και εκεί αργότερα διαστημική βάση.

«Πρέπει να υπάρξει διέξοδος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά στη Γη», τόνισε χαρακτηριστικά ο  Χόκινγκ προσθέτοντας ότι τα διαστημικά ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να διασφαλισθεί το μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς  η Γη απειλείται από την κλιματική αλλαγή, την εξάντληση των φυσικών πόρων και την κατάρρευση της βιοποικιλότητας.

«Η αποίκιση άλλων πλανητών δεν είναι πια επιστημονική φαντασία, αλλά μπορεί να γίνει επιστημονικό γεγονός. Αν η ανθρωπότητα πρόκειται να συνεχίσει για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια, το μέλλον μας βρίσκεται στο να πάμε με τόλμη εκεί που κανείς άλλος δεν έχει πάει πριν», ήταν ο επίλογος της ομιλίας του, αφού είχε προειδοποιήσει ότι σε βάθος χρόνου δεν υπάρχει μέλλον για τους ανθρώπους του πλανήτη μας και κριτικάρει με τον χαρακτηριστικό καυστικό του τρόπο τις επιλογές του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Στίβεν Χόκινγκ

https://www.youtube.com/watch?v=lpG5P6ugeeI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *