Στο σκαμνί τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

ι εισαγγελικές αρχές της Μάλτας συνέταξαν κατηγορητήριο εις βάρος τριών από τα δέκα άτομα που προσήχθησαν στη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία με βόμβα της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, της δημοσιογράφου που ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers.

Οι τρεις ύποπτοι, ο Βίνσεντ Μούσκατ και τα αδέρφια Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζιο, κατηγορούνται για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, την εγκληματική χρήση εκρηκτικών, συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα και εγκληματική συνωμοσία.

Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές ποια είναι η σχέση των υπόπτων με τη δολοφονία, ωστόσο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους. Κατά την απολογία τους το βράδυ της Τρίτης και οι τρεις αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώοι.

Σύμφωνα με το BBC, οι συλληφθέντες ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία, ενώ κάποιοι είδηση της δολοφονίας της, επικήρυξε τους δολοφόνους της, προσφέροντας αμοιβή 1 εκατ. ευρώ σε όσους δώσουν πληροφορίες στην αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκαλιζία, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της Μάλτας για διαφθορά και για εμπλοκή στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε μετά τη διαρροή των Panama Papers.  Η οικογένειά της έχει κάνει μήνυση εις βάρος της αστυνομίας της Μάλτας, καταγγέλλοντας ότι η έρευνα που διεξάγει δεν είναι ούτε η πρέπουσα για το συμβάν ούτε ανεξάρτητη και αντικειμενική, καθώς υπάρχουν προσωπικές σχέσεις μεταξύ του επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας και υπουργού της κυβέρνησης, πρόσωπα με τα οποία η Γκαλίζια είχε ασχοληθεί στη δημοσιογραφική της έρευνα.