Πέθανε η τραγουδίστρια των Cranberries Dolores O’Riordan

Μήνας των μεγάλων απωλειών μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί ο φετινός Ιανουάριος καθώς μετά τις ξαφνικές απώλειες του κιθαρίστα των Motorhead Fast Eddie Clark και του Τζίμη Πανούση, ακολούθησε χθες ο θάνατος  της τραγουδίστριας των Cranberries Dolores O’Riordan σε ηλικία μόλις 46 ετών

«Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Dolores O’Riordan πέθανε ξαφνικά σήμερα στο Λονδίνο», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η frontwoman του συκγροτήματος βρισκόταν στο Λονδίνο για μία ηχογράφηση. «Τα μέλη της οικογένειάς της είναι συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης και έχουν ζητήσει σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ξαφνικός χαμός της στα 46 της χρόνια έχει «γεννήσει» πλήθος ερωτήματα, τα οποία ωστόσο παραμένουν αναπάντητα, αφού η επίσημη ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου κάνει λόγο για «ανεξήγητο μέχρι στιγμής θάνατο». Στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ωστόσο έχουν ήδη εμφανιστεί μαρτυρίες φίλων της και ατόμων του στενού της κύκλου, οι οποίες αναφέρουν ότι η Ιρλανδή τραγουδίστρια ήταν «βυθισμένη σε κατάθλιψη» τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της. Επίσης κοντινά της πρόσωπα αναφέρουν ότι εκτός από τη μάχη της με τη διπολική διαταραχή από την οποία έπασχε, το τελευταίο διάστημα την βασάνιζαν και έντονοι πόνοι στη μέση, που μπορεί να επιδείνωσαν την ψυχολογική της κατάσταση.

Μόλις την περασμένη χρονιά, η ταλαντούχα τραγουδίστρια είχε μιλήσει ανοιχτά σε συνέντευξή της για τα ψυχολογικά προβλήματα που αγωνιζόταν να ξεπεράσει καθ΄ όλη την ενήλικη ζωή της, με αποκορύφωμα την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το 2013.

Η 46χρονη διαγνώστηκε με μανιοκατάθλιψη το 2015, αλλά όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με άλλους «εφιάλτες», όπως διατροφικές διαταραχές, αλκοολισμό αλλά και τις επώδυνες μνήμες από την κακοποίηση που είχε υποστεί σε παιδική ηλικία.