Πέθανε ο Tom Petty

Αναστάτωση επικράτησε σχετικά με τις αντικρουόμενες πληροφορίες για το θάνατο του Tom Petty, όμως η δυσάρεστη είδηση επιβεβαιώθηκε. Ο 66χρονος Αμερικανός ρόκερ πέθανε σε νοσοκομείο της νότιας Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου νοσηλευόταν ύστερα από ανακοπή καρδιάς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα τα ξημερώματα  Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε και στους λογαριασμούς του καλλιτέχνη στα social media μαζί με μία φωτογραφία του.   «Εκ μέρους της οικογένεια του Tom Petty, ανακοινώνουμε με θλίψη τον θάνατο του πατέρα, αδελφού, συζύγου και φίλου. Υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στο Μαλιμπού τα ξημερώματα της Δευτέρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του UCLA χωρίς, τελικά, να μπορέσει να ανανήψει. Πέθανε ήρεμος στις  έχοντας δίπλα του την οικογένειά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο επί χρόνια μάνατζέρ του, Τόνι Δημητριάδης.  Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πολλοί θαυμαστές του αφήνουν λουλούδια και αφιερώματα στο αστέρι του τραγουδιστή στο Walk of Fame.

Ο Petty έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με το συγκρότημα «Tom Petty and the Heartbreakers», μια μπάντα που θεωρήθηκε αναπόσπαστο κομμάτι του heartland ροκ κινήματος. Ακολούθησε και σόλο καριέρα ως τραγουδιστής, αλλά πάντα επέστρεφε στους Heartbreakers, οι οποίοι έβγαλαν το τελευταίο άλμπουμ τους το 2014.

 Έχοντας συνθέσει κομμάτια όπως τα «Learing To Fly», «Free Fallin», «No One Comes No More» και «American Girl», πραγματοποιούσε αυτή την περίοδο επετειακή περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα σαράντα έτη των «Heartbreakers». Ο θρύλος της ροκ κυκλοφόρησε τρία σόλο άλμπουμ και άλλα δεκατρία με το συγκρότημά του, που το 2002 μπήκε στο Hall of Fame της Rock and Roll.

Είχε κερδίσει τρία βραβεία Grammy σε σύνολο δεκαοκτώ υποψηφιοτήτων, τρία βραβεία στα MTV Video Music Awards σε σύνολο δέκα υποψηφιοτήτων και ένα βραβείο στα «Billboard Music Awards».

Ο Tom Petty έχει πουλήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.