Kulture Shock-Baildsa 27-4-2013 @ Principal Club Theater

kultur
   Πριν συζητήσουμε τα περί της, πολύ καλής πράγματι, συναυλίας των Kultur Shock το βράδυ του Σαββάτου, θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής: Η ζωή είναι γεμάτη από ατυχείς συγκυρίες και μια από αυτές συμβαίνει αυτές τις μέρες, με μια αναθεματισμένη γαστρεντερίτιδα να με έχει εξαντλήσει. Οι, φρούδες όπως αποδείχθηκαν, ελπίδες μου για βελτίωση της κατάστασης εξανεμίστηκαν λίγο αργότερα με έναν δυνατό πονοκέφαλο να… δένει το γλυκό. Shit happens. Οπότε, και για αυτό  τον λόγο αναφέρω όλα τα παραπάνω, οι αναφορές θα γίνουν περισσότερο με εγκεφαλική προσέγγιση και όχι με το κορυφαίο συναίσθημα της συμμετοχής και της βίωσης μιας ζωντανής εμφάνισης ενός συγκροτήματος.
kultur1   Τη συναυλία άνοιξαν οι Baildsa που δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω εξαιτίας των συγκυριών που λέγαμε.  Έχοντάς τους παρακολουθήσει πάντως  πολύ πρόσφατα και μάλιστα σε έναν χώρο που δεν ήταν αυτό που λέμε συναυλιακός, με τον ήχο να είναι από μέτριος έως κακός, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι η ιδανική μπάντα για να ανοίξει ένα live των Kultur Shock.
   Λίγο μετά τις 11.00 το μεγάλο πολύχρωμο μουσικά πάρτυ τους ξεκίνησε. Και για την επόμενη μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά, έδωσαν μια παράσταση που όμοια της είναι δύσκολο να δεις.
   Συνδυασμός punk μουσικής με τσιγγάνικα τραγούδια και τραγούδια βαλκανικών πανηγυριών και γάμων. Από την μια πλευρά ο  εκ Βουλγαρίας ορμώμενος κιθαρίστας Val Kiossovski   να εκτοξεύει βαριά μεταλλικά riffs και από την άλλη οι δύο γυναίκες της μουσικής αυτής κολεκτίβας, οι Αμερικανίδες Paris Hurley και Amy Denio να προσθέτουν τα… θηλυκά στοιχεία της μελωδίας με το βιολί και το σαξόφωνο αντίστοιχα. Εκπληκτικές και οι δυο τους.
kultur2   Εξαιρετικό το rhythm section με, τον επίσης Αμερικανό, ντράμερ Chris Stromquist και τον Ινδονήσιο Guy M. Davis να συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό δίδυμο.
   Και φυσικά, ο Βόσνιος  τραγουδιστής, Srdan Gino Jevdevic να ενσαρκώνει όλη την χαρακτηριστική μουσική τρέλα των Kultur Shock με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η μοναδική φωνή του σε συνδυασμό με την σκηνική του παρουσία  τον καθιστιύν έναν από τους καλύτερους  σύγχρονους frontmen. Στιβαρά φωνητικά και απίστευτη σκηνική παρουσία, πραγματικά εντυπωσιακός.
kultur4   Οι Kultur Shock αποτύπωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στη σκηνή του Principal αυτό που   αντιπροσωπεύουν τα Βαλκάνια: πανσπερμία φυλών, ποικιλία μουσικής, ένταση, και, καλώς εννοούμενη, τρέλα.  Οι επαγγελματικές ενορχηστρώσεις και ο πολύ καλός ήχος τους, με όλα τα όργανα να ακούγονται καθαρά, συνέτειναν στο τελικό αποτέλεσμα.
   Έντονη και δυναμική ήταν η συμμετοχή του κόσμου, με τις αντιδράσεις να ποικίλλουν από headbanging έως… τσιφτετέλι.
   Όμως και οι ίδιοι οι Kultur Shock το γούσταραν πολύ. Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή με τον μπασίστα να κατεβαίνει από την σκηνή και να ανταλλάσσει χειραψίες με τον κόσμο που αποθέωνε τον ίδιο και το υπόλοιπο συγκρότημα.  Ήταν μια βραδιά που νομίζω ότι θα θυμούνται οι 200 περίπου θεατές της. Ένα πολύ δυναμικό, επαγγελματικό και ξεσηκωτικό live από ένα γκρουπ, που νομίζω ότι όμοιό του, δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *