Πέθανε πεντάχρονο κοριτσάκι στη Μόρια

Νεκρό μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Μόριας, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, πρόσφυγας από τη Συρία. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του παιδιού ενώ σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού.

 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα καλό νοσοκομειακό ίδρυμα. Όπως επίσης έγινε γνωστό, το άτυχο πεντάχρονο κοριτσάκι με την οικογένεια του είχαν περάσει στην Μυτιλήνη από τα απέναντι τουρκικά παράλια μόλις την περασμένη Τρίτη. Είχε άλλα πέντε αδελφάκια ενώ η μητέρα του είναι έγκυος.

Την Παρασκευή, η μητέρα του πήγε στους γιατρούς για να την εξετάσουν και μεταξύ άλλων τους ανέφερε το πρόβλημα του παιδιού το οποίο παρουσίαζε σπασμούς και άλλα νευρολογικά προβλήματα. Τους έδειξε και τον φάκελο με τις εξετάσεις του που είχαν γίνει στη Συρία, όπου οι γιατροί τους είχαν πει ότι το παιδί δεν θα μπορούσε να χειρουργηθεί πριν γίνει έξι ετών.