Συνεχόμενα “χαστούκια” για τους ρατσιστές του Defend Europe

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται το πλήρωμα του ρατσιστικού πλοίου C-Star που βολοδέρνει στην κεντρική Μεσόγειο χωρίς να έχει καταφέρει να εκπληρώσει τον δεδηλωμένο του στόχο να αποτρέψει την είσοδο αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενη σχετική είδηση το πλοίο έχει ναυλωθεί από την ακροδεξιά οργάνωση με την ονομασία Defend Europe. 

http://freereporter.gr/prosfigiko/akrodexia-organosi-katigorite-gia-paranomi-diakinisi-anthropon/

Μετά από την κυπριακή περιπέτεια του C-Star και τις κατηγορίες περί παράνομης διακίνησης ανθρώπων, το ρατσιστικό πλήρωμα επιχείρησε να προσεγγίσει την Κρήτη και παρέμεινε για περισσότερο από μία ημέρα στα ανοικτά του νησιού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σκόπευαν να δέσουν στο λιμάνι της Ιεράπετρας λόγω μηχανικού προβλήματος. Τα σχέδια τους ωστόσο δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Αντιφασιστικές οργανώσεις ενεργοποιήθηκαν άμεσα στο νησί, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιεράπετρα και οι ρατσιστές του Defend Europe ανέκρουσαν πρύμναν.

Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε πριν από δύο μέρες όταν το C-Star βρέθηκε στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους και παρουσίασε εκ νέου τεχνικό πρόβλημα. Η ειρωνεία είναι ότι το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης που εδρεύει στη Ρώμη και έλαβε το σήμα, ζήτησε από την οργάνωση Sea-Watch να βοηθήσει το καράβι των ρατσιστών. Η ειρωνεία έγκειται στο ότι η Sea-Watch δραστηριοποιείται στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους με σκοπό τη διάσωση ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Πρόκειται δηλαδή για τους δεδηλωμένους εχθρούς της Defend Europe. Ωστόσο, η Sea-Watch προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με τον ιδρυτή της οργάνωσης Michael Busch-Heuer να αναγράφει σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι είναι καθήκον τους να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη θάλασσα ανεξάρτητα από την φυλή, το χρώμα, το θρήσκευμα και τις πεποιθήσεις τους. Οι ρατσιστές του Defend Europe αρνήθηκαν να δεχτούν τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε.

Η ιστορία του πλοίου των ρατσιστών πέρα από την πρακτική της σημασία, καθώς ο δεδηλωμένος σκοπός τους να προωθούν ανθρώπους που θα έβρισκαν στη θάλασσα πίσω στις ακτές της Λιβύης ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την τύχη αυτών των ανθρώπων, έχει και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα. Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των ανθρώπων της Κρήτης, διαδέχτηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις κατοίκων της Τυνησίας, κάνοντας σαφές ότι η δράση του C-Star είναι ανεπιθύμητη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο δήμαρχος της Κατάνια έχει ζητήσει να μην δοθεί άδεια ελλιμενισμού στο ρατσιστικό. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η οργάνωση Hope Not Hate που έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες κατά της δράσης του C-Star έχει αναφερθεί σε προβλήματα σχετικά με τη δυνατότητα του πλοίου να πλέει με ασφάλεια, κάνοντας λόγο για δυνητικούς κινδύνους για όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο με αυτό.