Ακυρώθηκε από τις κοινωνικές αντιδράσεις η απριλιανή φιέστα της Χρυσής Αυγής στο Κορωπί

Ανακάλεσε ο δήμος Κορωπίου την απόφασή του να παραχωρήσει χώρο του δημαρχείου στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, μετά από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν στη δημοσιοποίηση της απόφασης. Η αρχική άγνοια που δήλωσε ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία δήμαρχος, Χρήστος Κιούσης, συνοδεύτηκε από ανακοίνωση του δήμου Κορωπίου, με την οποία ανακοινώθηκε η ματαίωση της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η Χρυσή Αυγή υποστήριζε πως η δημοτική αρχή Κορωπίου της παραχώρησε αίθουσα του δημαρχείου, με το ναζιστικό μόρφωμα να ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της χούντας και του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου το ναζιστικό μόρφωμα, σε εκδήλωση «παρουσίασης υποψηφίων Ανατολικής Αττικής» της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή του αρχηγού του, Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Παναγιώταρου, του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κορωπίου, που ήρθε ως αντίδραση σε «δημοσιεύματα και αντιδράσεις» για την συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν έχει δοθεί άδεια, παρά μόνο ένα «προφορικό αίτημα και σημείωση σε άτυπο ημερολόγιο εκδηλώσεων υπηρεσίας του Δήμου.

 H ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κρωπίας

«Δεν έχει δοθεί άδεια από το Δήμο Κρωπίας για την εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Ελληνική Αυγή» με ημερομηνία την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας.

Υπήρξε  προφορικό αίτημα και σημείωση σε άτυπο ημερολόγιο εκδηλώσεων υπηρεσίας του Δήμου που όμως δεν τέθηκε εγκαίρως υπόψη του Δημάρχου Κρωπίας.

Είναι αυτονόητο ότι η αίτηση αυτή δεν εγκρίθηκε. Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας είναι ανεξάρτητη. Ως γνωστόν, δεν υποστηρίζεται από κόμματα και δε μετέχει του πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού κομμάτων. Έχει «κόμμα υποστήριξης» το Κορωπί και τους δημότες του, και το γνωρίζουν όλοι.

Στο σημερινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Αβάντα του δημάρχου Κρωπίας στους ναζί για χουντική φιέστα», πάντως, ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το θέμα είναι απλό: δίνει η υπηρεσία ποιες κενές ημέρες έχει [σ.σ. για το αμφιθέατρο]. Απ’ ό,τι έμαθα από την υπηρεσία, αυτοί [σ.σ. οι της Χρυσής Αυγής] ζήτησαν αυτήν την ημερομηνία. Χωρίς να το ξέρω. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό, δεν θα είμαι εκεί. Εγινε μια γκάφα από τις υπηρεσίες. Συνέπεσε με αυτήν την ημερομηνία. Είναι εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Αλλά εμείς το δίνουμε το αμφιθέατρο και στον “τρελό του χωριού”, αρκεί να μη βάζει εισιτήριο».