Ξενοφοβικό παραλήρημα Άνθιμου για τους πρόσφυγες

Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που διδάσκουν το λόγο του Θεού να προάγουν την συναδέλφωση των ανθρώπων, την ειρηνική συμβίωση, την αλληλεγγύη, τον αλληλεσεβασμό και όχι να αναπαράγουν τη ρητορική του μίσους, της ξενοφοβίας και της πολεμοκαπηλίας, όπως έπραξε χθες από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα του Έβρου.

Με αφορμή την επίσκεψη των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης στις Καστανιές του Έβρου μίλησε στο κανάλι του Φαλήρου λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Αρκετή υπομονή δείξαμε. Δείξαμε και το φιλότιμό μας, και την φιλοξενία μας δείξαμε και διδάξαμε όλο τον κόσμο. Και την Ορθόδοξη πνευματικότητά μας την δείξαμε και τους περιθάλψαμε, και τους βοηθήσαμε και το κάνουμε” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και στην συνέχεια συμπλήρωσε: “Είμαστε μαθημένοι εμείς εδώ και ψύχραιμοι απέναντι στα fake news, στην τραγικότητα που συμβαίνει απέναντι”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος τόνισε: “Ως εδώ, αυτό λέγαν όλοι. Μέχρι εδώ, φτάνει, από εδώ δεν περνάτε”.

Προφανώς βλέποντας άλλα από όλα όσα έδειξαν μάλλον όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα – διεθνή και εγχώρια- όσον αφορά το… ντύσιμο και την κατάσταση των προσφύγων, είπε ο κ. Άνθιμος:

“Η γειτονική χώρα κάνει εγκλήματα απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πέσαν οι μάσκες, μας κοροΐδευαν όλα αυτά τα χρόνια. Ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες, για τους οποίους και η καρδιά μας και η διάθεσή μας είναι ανοιχτή. Οι άνθρωποι αυτοί καλοντυμένοι, μιλούσαν ελληνικά, μας έβριζαν, δεν πειράζει αυτό, αλλά μας ξέραν, είχαν έρθει, ξαναγύρισαν πίσω. Πλέον γίνεται ένα παιχνίδι, που καλά είναι η Ευρώπη να προφυλάξει τον εαυτό της” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Ο μητροπολίτης μίλησε ακόμα και για πόλεμο!

“Ιδιότυπος πόλεμος είναι. Είδαμε αυτά που ρίχνουνε, τα δακρυγόνα. Τουρκική στρατιωτική αστυνομία, το γράφουν πάνω. Που τα βρήκαν αυτά οι αξιολύπητοι άνθρωποι με τις γυναίκες και τα παιδιά; Τα παιδιά τους ακόμα δεν διστάζουν να τα βάλουν στα συρματοπλέγματα πάνω, προκειμένου να συγκινήσουν τους αφελείς Ευρωπαίους”, είπε ο κ. Άνθιμος σε ένα παραλήρημα μίσους κατά των χιλιάδων ανθρώπων και γυναικόπαιδων που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα.