Όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε Χίο και Λέσβο

Νέα βίντεο από τη δράση των αστυνομικών των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς σε ένα από αυτά, εμφανίζονται περί τους δέκα άνδρες των ΜΑΤ να έχουν απομονώσει ένα άτομο και να τον χτυπούν με γροθιές και γκλομπ, φορώντας κράνη και κλωτσώντας τον ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος.

Μπορεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ που αποχώρησαν από τη Χίο να βρίσκονται αυτή την ώρα εν πλω, όμως τα βίντεο από την «αποχαιρετιστήρια» επιχείρησή τους στο λιμάνι των Μεστών συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα, εκθέτοντας τους ίδιους, τους ανωτέρους τους, αλλά και την πολιτική τους ηγεσία.

Χθες το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε έκτροπα κατά την αποχώρησή τους από Χίο και Λέσβο. Κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έδειραν και πέταξαν χημικά, ενώ σε άλλα βίντεο εμφανίζονται με πολιτικά ρούχα να κραδαίνουν γκλοπ και ασπίδες και να επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς και βανδαλισμούς.

Σειρά καταγγελιών και οπτικοακουστικού υλικού κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει τις δυνάμεις καταστολής λίγο πριν αποχωρήσουν από τα νησιά να επιδίδονται σε «αποχαιρετιστήριους» βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς ωσάν χούλιγκανς. Τα βίντεο που προέρχονται από μεγάλο αριθμό λογαριασμών μέσω κοινωνικών δικτύων εμφανίζουν ακόμα και αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα να φορούν τα κράνη τους και να κρατάνε ασπίδες και γκλοπ την ώρα που επιτίθενται σε πολίτες.

Χθες το απόγευμα  ακόμα ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, στο οποίο εμφανίζονται περί τους δέκα άνδρες των ΜΑΤ, με πολιτικά, κράνη και γκλομπ στα χέρια, να κυνηγούν και να πιάνουν έναν άνδρα που νωρίτερα είχε επιτεθεί σε έναν από αυτούς, και να ορμάνε επάνω του σαν κτήνη, να τον χτυπούν με γροθιές και γκλομπ. Φυσικά, όπως και σε άλλες περιπτώσεις που καταγράφονται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί, δεν προχωρούν στις νόμιμες διαδικασίες προσαγωγής ή σύλληψης, αλλά αρκούνται στον ξυλοδαρμό του πολίτη, και έπειτα τον αφήνουν να φύγει.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thepressproject.gr