Σε ελεύθερη πτώση η αξία του bitcoin

Ισχυρές απώλειες σημειώνει τις τελευταίες ημέρες το δημοφιλές κρυπτονόμισμα Bitcoin, εν μέσω προβληματισμών και ανησυχίας στους κόλπους των επενδυτών από τους σχεδιασμούς για μεγαλύτερο έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών αλλά και την ενίσχυση των περιορισμών από την Κίνα.

Σύμφωνα με το Coindesk το bitcoin χάνει 13,5% στα 11.758 δολ. καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 22 Δεκεμβρίου. Οι συνολικές απώλειες για το bitcoin από την κορυφή των 19.783 δολ. που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα φτάνουν το 40%.

Οι τιμές του bitcoin σκαρφάλωσαν σε ιστορικά υψηλά στα τέλη του 2017 καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για την εισαγωγή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο Cboe Global Markets και το CME. Τα συμβόλαια που διαπραγματεύονται στο Cboe λήγουν την Τετάρτη για πρώτη φορά από την εισαγωγή τους και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα, όπως σημειώνουν αναλυτές.

Παράλληλα, εικόνα selloff καταγράφεται σήμερα και στα άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Coindesk, το Ethereum σημειώνει απώλειες 14,9% στα 1.098 δολ.

Σημειώνεται ότι η Κίνα, έχοντας ήδη κλείσει τα ανταλλακτήρια bitcoin, σχεδιάζει πλέον να μπλοκάρει την πρόσβαση στις διαδικτυακές πλατφόρμες και τις εφαρμογές κινητών που προσφέρουν υπηρεσίες trading.