Σε θάνατο δια απαγχονισμού για βλασφημία καταδικάστηκε τραγουδιστής στη Νιγηρία

Σε θάνατο διά απαγχονισμού καταδικάστηκε νεαρός τραγουδιστής στη Νιγηρία, λόγω «βλασφημίας» του Προφήτη Μωάμεθ σε τραγούδι του, από το δικαστήριο της πόλης Κάνο, ένα από το λίγα που εξακολουθούν να διατηρούν το νόμο της Σαρία στη βόρεια Νιγηρία.

Ο 22χρονος Γιαχάγια Σαρίφ, κυκλοφόρησε μέσω της εφαρμογής«WhatsApp» ένα τραγούδι στο οποίο εξυμνούσε τον ιμάμη της αδελφότητας Μουσουλμάνων Τιγιανίγια.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξοργίστηκαν ακούγοντας το τραγούδι και θέλησαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Πλήθος μαζευόταν έξω από την έδρα της Ισλαμικής αστυνομίας απαιτώντας τη σύλληψή του, ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν το πατρικό του σπίτι.

Ο τραγουδιστής κρυβόταν από το οργισμένο πλήθος από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το κομμάτι, μέχρι που τον συνέλαβαν οι αρχές. Η δίκη του έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τον κατηγορούμενο να δηλώνει «ένοχος» και να τελείται υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι ο νόμος της Σαρία επαναφέρθηκε το 1999 στην πόλη Κάνο. Από τότε έχουν επιβληθεί αρκετές ποινές θανάτου, τόσο για βλασφημία, όσο και για μοιχεία ιδιαίτερα στις γυναίκες, για δολοφονίες και για ομοφυλοφιλία, έχει εκτελεστεί μόνο μία το 2002.

Πηγή: efsyn.gr